Samen op weg naar een gezonde leefstijl, zonder poespas en je hele gezin eet lekker mee

Frederique - Open en eerlijk

Gepubliceerd op 27 augustus 2022 om 13:35

Er is wat commotie ontstaan over mijn foto’s.
Bijzonder wat het kan los maken.
Laten we voorop stellen, ik had overgewicht. Ik woog ruim 80kg en ik voelde mij niet goed.
Weinig energie, geen zin om te sporten, liever lui op de bank. En vooral, ik werd niet blij van mijn spiegelbeeld en is dat niet iets wat het belangrijkste is?

Blij worden van je eigen spiegelbeeld?
Heeft niet iedereen haar of zijn eigen ‘droomgewicht’? Zijn/haar shape?

Nou, die heb ik ook en dat was op de foto rechts!
Ik was daar strakker, mijn kleding zat net wat beter en ik voelde mij goed! En nee, ik heb nooit onder gewicht gehad.

Nu ben ik 3 a 4 kilo zwaarder. Hoe dat komt? Een blessure dus minder beweging en dus ook beduidend minder stappen.
Minder water/ thee - dit is natuurlijk iets waar ik iets aan kan doen. En meer wijntjes - lekker maar onnodig 😉.

Ook meer snoepen en minder opgelet. Maar ik werd wakker, ik keek in de spiegel en mijn broek zat beduidend minder lekker dus het is nu klaar ❤️

Ik heb Wendy geappt; ‘ wen, help! Ik wil even die 4 kilo extra kwijt.

En zo kwam deze foto weer tevoorschijn!
Rechts is nou eenmaal de shape waar IK mij goed bij voel en dat is wat telt lieve mensen. Welk gewicht er bij iemand aan hangt, jij moet je gelukkig voelen met jezelf en dat is de strekking van dit verhaal.

Hoe pak ik het nu aan?
- meer water, minimaal 2,5 liter
- Geen alcohol
- Minder of even niet snoepen
- Aan mijn plan houden

En vooral; doen wat goed voelt voor mij.

Lieve dames, ik help jullie met zo veel liefde.
Jullie helpen is mijn passie. Jullie verdienen het ook dat ik daarom eerlijk en open ben.

Zullen we lief blijven voor elkaar en ook mij steunen als ik dit nodig heb? Lelijke opmerkingen zijn nooit nodig, die raken mij. Doen pijn❤️


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra van der Loos
een maand geleden

Ik begrijp je helemaal. Ook ik draag maat 38 en ben momenteel samen met jullie bezig om 10 kilo kwijt te raken. Ik deel dit niet op insta en ook niet met de mensen om mij heen. Omdat ik ook altijd de reactie krijg dat dat helemaal niet nodig is met mijn figuur, toch zat mijn BMI ook aan de tax en dan weet je dat je lijf van binnen gewoon niet gezond is. Ik voel me ook gewoon lekkerder als alles strakker is. Dus doe wat je moet doen en zorg dat je gezond bent en blijft. Hopelijk laat iedereen je in je waarde, zoals jij dat ook bij iedereen doet. Goed dat je dit deelt!

Ria De Graaff
een maand geleden

Hoe jij je voelt, is wat telt. Wanneer jij blij wordt wanneer je in de spiegel kijkt, straal je dat ook uit.

Veerle
een maand geleden

Wauw! Je ziet er prachtig uit. Na 4 uitgedragen zwangerschappen en 1 sterretje voel ik mij al 13 jaar een dikke vette moeder.
Ik ben jonger dan 40 jaar en wil mij terug gelukkig voelen in mijn vel. Jij inspireert mij elke dag, ook al gaat t een dagje minder goed. Jullie steun doet me goed! X

Annette
een maand geleden

Als je geen morbide obesitas hebt, mag je niet "klagen". Dat noem je "body positivity". Niks van aantrekken, meestal is het gewoon de kift. Bedankt voor jullie fijne Instagramtips!

Mariska
een maand geleden

Hoi,
Ik vind het super dat jij dit deelt.
Iedereen heeft zijn of haar eigen onzekerheden, in welke vorm dan ook.
Zelf ben ik ook aangekomen en ik voel mij daar ook niet prettig bij. Ipv een grotere broek kopen, wil ik er liever wat aan doen. Maar inderdaad, als je dat dan deelt ben je al slank genoeg, je hebt het niet nodig, je bent ongezond, bla bla enz. Ik vind dat je goed bezig bent en juist de open- en eerlijkheid spreekt mij aan. Je zegt het al, je doet het voor jezelf. Zo moet het ook zijn, nooit voor een ander doen!
Enorm schokkend hoe mensen kunnen reageren en een ander proberen af te branden. Mensen moeten eens nadenken voor ze van alles gaan roepen en anderen in hun waarde laten.
Je bent een topper!

Lohuis - Van Moll Chantal
een maand geleden

Hallo Frederique, ik vind het knap dat je je zo openstelt en reactie geeft op de post. Ik heb ook een aantal reacties gelezen en verbaasde me over de negativiteit die het met zich mee bracht. Ik ben inmiddels ruim 19kg afgevallen met jullie plan. En hoewel nog niet helemaal ‘strak’ ben ik wel heel erg blij met hoe ik er nu uitzie. Het is een illusie dat ik net zo strak ik mijn vel zal zitten met 42 als toen ik 18 was. Doel is: blij worden van spiegelbeeld, fitter voelen, genieten van lekker eten en toch afvallen/op gewicht blijven. Ik word juist blij van reacties van anderen hoe zij zich voelen. Ook als ze weer aankomen. Geeft mij het gevoel dat we ook maar gewoon mens zijn en dat het soms best een struggle is om op gewicht te komen of blijven. Ervaringen van een ander helpen mij om weer door te gaan en doel vast te houden. Dank je wel voor je openheid. Ik ben dikke fan van GFG! ❤️