Samen op weg naar een gezonde leefstijl, zonder poespas en je hele gezin eet lekker mee

Veel gestelde vragen


Waarom is gezond eten belangrijk? 

In gezonde voeding zitten betere voedingstoffen die er voor zorgen dat je minder snack-trek hebt en langer verzadigd bent.

Daarnaast zorgt gezonde voeding ervoor dat je meer energie heeft, zorgt ervoor dat het verouderingsproces vertraagd en heeft effect zowel van binnen als van buiten.

Kan mijn hele gezin mee eten als ik het GFG plan wil volgen? 

Je hele gezin kan mee eten. We maken namelijk gebruik van alle voedingsmiddelen en sluiten geen voeding uit. Je kunt dus nog steeds genieten van je boterhammen en hoeft in de avond niet apart te koken. 

Wanneer kan ik starten met het GFG plan? 

Vanaf 1 November is het mogelijk om direct in te stappen. Nadat we een korte telefonische (per mail is ook mogelijk) intake hebben gehad kun je gelijk aan de slag met de app waarin we jouw persoonlijke voedingsplan klaar hebben staan. 

Wat houdt de intake in? 

Wij vinden het belangrijk onze deelnemers te horen voordat ze van start gaan. Voor ons is het handig als je je gewicht en lengte bij de hand hebt. Voordat je toegang krijgt tot de app  bellen/ mailen we even kort en vullen we samen je gegevens in, bespreken we je doel, hebben we het over je voorkeuren, voeding die je wilt uitsluiten én of je een keukenprinses bent of dat je het graag snel en simpel houdt. 

Kan ik meedoen als ik borstvoeding geef? 

Absoluut! Wij bieden een gezond leefstijl en geen dieet. We zorgen dat de caloriebehoefte aangepast is op jouw borstvoeding en jij en je baby genoeg voedingstoffen binnen krijgen om de borstvoeding op pijl te houden. Hierdoor kun jij op een gezonde en verantwoorde manier afvallen. 

Hoe werkt de coaching? 

Wij bieden groep coaching aan in onze Facebook Community.  In de groep zitten Frederique en Wendy maar ook Simone. Simone is net als Frederique een voedingscoach en ondersteunt ons. Via de app waarmee wij werken kan je ook je privé vragen stellen. 

Ik ben net bevallen, wanneer kan ik meedoen? 

Instappen kan altijd. Wel adviseren wij eerst van deze bijzondere tijd te genieten. Zodra jij en je lijf er klaar voor zijn, ben je altijd welkom. Belangrijke vraag hierin is wel, geef je borstvoeding?. ( zie de vraag over borstvoeding). 

Is GFG alleen voor vrouwen? 

Onze community is alleen  voor vrouwen. Wel is er een mogelijkheid als man om mee te doen je krijgt dan een plan via de app.  De verwachting is dat er eind dit jaar een partnerkoppeling komt in de app. Je krijgt dan hetzelfde plan als je vrouw, je eet dus hetzelfde alleen de hoeveelheden zijn aangepast aan jouw behoefte. 

Waarom moet je water drinken en is er een alternatief voor water? 

Water drinken (is altijd) maar vooral tijdens het afvallen erg belangrijk. Het helpt je afvalstoffen af te voeren, je vet verbranding wordt er door gestimuleerd en het zorgt voor een minder honger gevoel. Water drinken heeft natuurlijk nog veel meer voordelen maar hier vind je meer over in het plan.  

Hoe belangrijk is slaap? 

Slaap is essentieel. Als je slecht slaapt, maak je cortisol aan ( stress hormoon) waardoor je sneller geneigd bent tot ongezond eten of snacken. Ook zorgt slecht slapen voor minder energie waardoor je minder actief bent. Zo kom je in een vicieuze cirkel. 

Ik ben een moeilijk eter, kan ik meedoen? 

Kan zeker. Wij houden rekening met jouw wensen en voorkeuren. Wel is het handig dat je wat basis producten lust. Denk aan yoghurt/ kwark ( welke variant maakt niet uit), (volkoren) brood, wraps, pasta (wie lust dit nou niet) , fruit en groente. Wel zijn wij erg flexibel en komen wij er altijd samen met jou uit.

Ik wil niet afvallen, maar aankomen bieden jullie dat ook?

Dat doen wij zeker. We hebben coaches die ook gespecialiseerd zijn op het gebied van aankomen. 

Kan ik bij jullie terecht om een gezonde leefstijl aan te leren en stabiel te blijven? 

Ja, dat kan. Ons basis plan is erop gericht om jou een gezonde basis te bieden. 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons gerust een berichtje!