Samen op weg naar een gezonde leefstijl, zonder poespas en je hele gezin eet lekker mee

Afvallen zonder dieet 

Afvallen zonder dieet: Wendy en Frederique doen het

Een gezonde leefstijl creëren

 

Je leefstijl drastisch omgooien, bewuste keuzes maken en ervoor gaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat Frederique 24 kilo is afgevallen en Wendy 40 kilo kwijt is. Beiden op een gezonde manier. Deze fantastische ervaring is het begin van Get Fit Girl. Nu inspireren en begeleiden ze met hun enthousiasme andere vrouwen om door te pakken bij het behalen van het streefgewicht. In deze blog delen Wendy en Frederique (eigenaren van Get Fit Girl) hun ervaring met het gezond afvallen zonder dieet. 

De 2 ervaringsdeskundigen van Get Fit Girl:

Frederique (32 jaar) is enthousiast, leergierig en professioneel. Ze begint haar loopbaan als fysiotherapeut maar voelt niet de voldoening waar ze naar zoekt. In 2016 is ze na een opleiding, voedingscoach. Nu heeft ze al 6,5 jaar haar eigen sportschool: Curves. Hier coacht ze leden in sport en voeding. “Mensen preventief helpen en werken met gezondheid is veel leuker”. 

 

Wendy (26 jaar) is ondernemend, enthousiast, creatief en wil haar eigen ideeën uitvoeren. “Ik heb nooit voor een baas gewerkt.” Ze weet snel waar haar passie ligt op dat moment: kinderen en ondernemen. Daarom begint ze na haar studie als freelance gastouder. Toch kriebelt het zelfstandig ondernemen nog steeds. In 2006 komt ‘Fashion Kids’ met een knaller van de grond, want het is direct een succes. 

 

Nu werken ze fulltime aan Get Fit Girl. “Nooit gedacht dat ik ‘Fashion Kids’ zou loslaten, maar ik wil de focus hebben op GFG om alles eruit te halen.”

‘Nu is het klaar, morgen ga ik beginnen’

Frederique voelde zich al een tijd ongelukkig. “Kleren die niet lekker zitten, geen voorbeeld zijn voor mijn kinderen, weinig energie hebben, slecht slapen en de hele negatieve vibe eromheen.” Alles wat we onszelf opleggen, maakt het lastig: 4 keer per week sporten, moeder zijn en dan ook nog de energie ergens vandaan halen om gezond te koken? De makkelijke weg ligt voor het oprapen. Makkelijk uit pakjes koken en snelle maaltijden afhalen. 

 

In 2020 is het zover. Frederique zegt op een avond tegen haar man: “Nu is het klaar, morgen ga ik beginnen.” Ze valt 24 kilo af door gezond eten, meer bewegen, kleine porties eten en calorieën tellen. Chapeau, het is gelukt: ze is afgevallen zonder dieet. “Als je minder eet dan dat je lichaam verbruikt, val je af.” Het verschil met 24 kilo geleden? Dat omschrijft Frederique prachtig: “Ik voel me zelfverzekerd, energiek en zit lekker in mijn vel. Ik ben blij met mezelf.”

“Frederique, dit werkt! Dit is fantastisch.”

Niet bezig met wegen, wat voor eten je lichaam binnenkrijgt en al helemaal niet bezig met sporten. Na de eerste zwangerschap is Wendy 20 kilo aangekomen maar had altijd mooie kleding aan. “Het was dan wel goed en was niet te streng voor mezelf.” De maat was vol. “Hier moet verandering in komen.” 

Via via komen Frederique en Wendy met elkaar in contact. In november 2020 vraagt ze Frederique om haar kennis en ervaring als voedingscoach te delen en te helpen met afvallen. Een half jaar later krijgt Frederique een inkomende oproep: “Frederique, dit werkt! Het is fantastisch.” She did it: Wendy is 25 kilo afgevallen. Ze heeft niet opgegeven en is doorgegaan tot 40 kilo. Ze voelt zich mooi, energiek en is blij met deze gezonde leefstijl. 

Gezond afvallen zonder dieet, dat is Get Fit Girl

Een doorzettingsvermogen waar je mond van openvalt. Doorpakken en gaan! Andere vrouwen gaan inspireren met hun ervaringen. In september 2021 maakt Get Fit Girl een onwijs harde start. Op woensdag staat de naam vast, donderdag een instagram voor GFG en vrijdag live. De eerste 30 voedingsplannen zijn binnen een week de deur uit en zijn er wachtlijsten van 4-6 weken. 

Je valt af door te wandelen: zet 8000 stappen per dag

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. “Alles lopend doen. Naar de opvang en de supermarkt voor kleine boodschappen.’ Dat is de sleutel volgens Wendy. “Tijdens het afvallen, wilde ik deze stappen halen omdat ik dan resultaat ging zien.” Met af en toe een groepsles tussendoor of een uur zwemmen kun je de beweging afwisselen. “Doe vooral wat goed voelt.” 

 

Voor Frederique is het wandelen in combinatie met de work-out thuis perfect. Een heupblessure zorgt ervoor dat ze momenteel geen zware work-outs kan doen. Haar advies is daarom ook: “Doe vooral wat bij jou past”. 

 

De World Health Organisation (WHO) adviseert om elke dag 30 minuten matig intensief te bewegen. Dat is flink en stevig doorwandelen. 

 

Waarom Get Fit Girl voor 8000 stappen gekozen heeft? 

  • 8000 stappen zijn meetbaar
  • Minimaal 30 minuten bewegen
  • Laagdrempelig en haalbaar als je niet van de sportschool houdt

Hoe val je af zonder dieet, met persoonlijk voedingsplan?

Get Fit Girl helpt jou om af te vallen zonder dieet. Say what?! Ja, echt. Persoonlijke voedingsplannen met op maat vastgestelde calorieën. Per maaltijd berekent GFG een maximaal aantal calorieën en als je daar binnen blijft, zit je goed. “We delen het plan zo in, dat er geen cheatday nodig is.” Een oreo-kwarktoetje als ontbijt, wrap met carpaccio en mayo als lunch en lekkere pasta met vis als avondeten. Als je zorgt voor balans in de dag, komt het goed. Frederique zegt: “Je moet niet te veel willen en doen wat bij je leven past. Houd het haalbaar en makkelijk voor jezelf. Rookvlees of kipfilet, sperziebonen of broccoli. Maak bewuste keuzes, dan val je gezond af.”

 

Wendy heeft een perfect voorbeeld voor het maken van bewuste keuzes. “Denk goed na of het je waard is. Als ik in de snackbar sta, kies ik niet voor een vette snack maar voor een kipfilet. Daar geniet ik ook van.”

Hoe combineer je een gezonde leefstijl met een zwangerschap?

“Luisteren naar je lichaam en opmerken wat het nodig heeft. Blijf bewegen en gevarieerd eten.” Wendy is 16 weken zwanger en maakt een compleet andere zwangerschap mee. Ze weet nu hoe het is om zwanger te zijn én goed te zorgen voor jezelf. Bij Get Fit Girl wordt een herberekening van calorieën gemaakt omdat er natuurlijk ook goed gezorgd moet worden voor je kind. Wendy eet gezond en gevarieerd maar blijft genieten van haar zwangerschap en telt nu geen calorieën. “Brood bevat veel koolhydraten maar nu ik zwanger ben, eet ik dit de hele dag door. Dit is prima, want blijkbaar heeft mijn lichaam dit nodig.” Zwanger zijn volgens het boekje daar streeft ze naar, maar dit lukt niet. “8000 stappen maken gaat niet als je de eerste weken kotsmisselijk bent. Dit laat ik dan ook toe, want ook dit kan mijn lichaam nu simpelweg niet aan.” 

 

Zo stond ze er niet altijd in. Afgelopen december hoorde Wendy dat ze zwanger was. Zonder moeite hield ze zich aan haar voedingsplan en beweging. Toen ze daarna geconfronteerd werd met een miskraam werd ze emotioneel en een logisch gevolg was een omkeer van haar gezonde leefstijl. Hoe krachtig dat ze is, motiveerde het opnieuw zwanger worden haar, om weer de gezonde leefstijl op te pakken. “De leefstijl die je hebt, heeft impact op het zwanger zijn.” Zo heb je een kleinere kans op zwangerschapsdiabetes en heb je invloed op een hoge bloeddruk.

Welke lessen krijg jij mee van deze experts?

Frederique staat voor het maken van bewuste keuzes. “Geef jezelf een schop onder de kont. Je gaat ervoor of je doet het niet.”

 

Wendy vertelt dat motivatie een eerste stap is. “Je kunt wel zeggen: ‘Ik kan het niet.’ maar dan lukt het sowieso niet. Het is haalbaar en het kan op een leuke manier.”

 

En onthoud: “Het perfecte plaatje bestaat niet.”

Frederique en haar man, dochtertje Zola en zoontje Pux 


Wendy met haar man en dochtertje Romay